Roster editing using CE

A hub for everything related to NBA 2K18 modding. Releases, previews, requests, and other modding discussion belongs here.

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Thu Dec 07, 2017 3:25 pm

kobe9741 wrote:Hi everyone,
I tried to search about my problem here and on internet, but nothing came
When I attached my cheat engine to 2k and launch arenas_and_teams_v3p1.CT, I can't find the right name of team, only chnise characters and some fictional name (Venezuela and so on), what did i do wrong? I suppose it comes from my version of 2k.exe, but I don't back up mine (i only started mod today)
I just want to change the shoe colors for a jersey I downloaded for my Sonics in my GM mode, that's all, if somebody do have an idea or any help to provide,
Sorry if my questions are silly
thanks for your help


Your cheat table doesn't work for the current .exe
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby kobe9741 on Thu Dec 07, 2017 6:16 pm

Thanks for your answer
I will wait for a new version of the table cheat then
kobe9741
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 06, 2017 3:29 am

Re: Roster editing using CE

Postby Kingwhite_ on Fri Dec 15, 2017 4:53 pm

I was wondering what is the process to edit players in mycareer mode including your own myplayer!!
Kingwhite_
 
Posts: 1
Joined: Sun Dec 10, 2017 3:18 pm

Re: Roster editing using CE

Postby Daex on Fri Jan 05, 2018 11:08 am

While working with the arenas and teams I noticed some bytes before the first entry that are definitely related to the team. Does anyone know what these addresses are for? Here's a screenshot of what I mean http://prntscr.com/hw85k8
User avatar
Daex
 
Posts: 28
Joined: Tue Oct 16, 2012 11:04 pm

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Fri Jan 05, 2018 12:15 pm

Daex wrote:While working with the arenas and teams I noticed some bytes before the first entry that are definitely related to the team. Does anyone know what these addresses are for? Here's a screenshot of what I mean http://prntscr.com/hw85k8


I tried to figure it out before but I'm just not sure.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Mon Jan 08, 2018 5:07 am

Daex wrote:While working with the arenas and teams I noticed some bytes before the first entry that are definitely related to the team. Does anyone know what these addresses are for? Here's a screenshot of what I mean http://prntscr.com/hw85k8



where it says m.i.l.w.a.u.k.e.e._.b.u.c.k.s._.l.o.g.o
that is the logo that appears for the team in the preview screen while the game is loading up in the beginning when they show a player and stats and stuff
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Mon Jan 08, 2018 5:38 am

PRIMARY, SECONDARY, & TERTIARY TEAM COLORS

Start with the arenas and teams cheat table. Go to teams and then look for this block under the logos and crowd message to get you started for reference

Image
Image
Image
outlined in bright green


The third color is so far away from the others it was hard to represent while trying to keep the same starting spot so I had to zoom out.
Hopefully this is helpful for others.
Used HexCmp2 to compare


For even more reference I include the full(I think) data block for the team
Image
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby Torogi on Fri Jan 12, 2018 10:38 am

just wanna ask whats the problem with this, edit player table works fine i can change cf and portrait ID. Arenas also work fine only the teams info dont work i just want to change the name of retro teams and change to 90s and 20s teams... thank you...
i just want to learn something new...
Image
User avatar
Torogi
 
Posts: 731
Joined: Tue May 23, 2017 9:24 am

Re: Roster editing using CE

Postby Orion Pax on Mon Jan 15, 2018 9:27 am

anybody tried to edit coaches yet? (height, face, etc)
User avatar
Orion Pax
 
Posts: 134
Joined: Mon Oct 11, 2010 10:08 am

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Mon Jan 15, 2018 9:30 am

RKJ5 each time a patch releases we have to find a new pointer. 2K kept releasing patches which means the tables are no longer up to date
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby majorfilmsllc on Tue Jan 16, 2018 5:26 pm

Hello TGsoGood, I'm trying max out my Hall of Fame "accolades" on MyCareer so I can skip to the hall of frame cutscene. I tried using the limnono trainer, but it's only maxing out the attributes. Thank you in advance.
User avatar
majorfilmsllc
 
Posts: 8
Joined: Sat Oct 21, 2017 2:26 pm

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Wed Jan 17, 2018 2:32 am

RKJ5 wrote:just wanna ask whats the problem with this, edit player table works fine i can change cf and portrait ID. Arenas also work fine only the teams info dont work i just want to change the name of retro teams and change to 90s and 20s teams... thank you...


The structure of the roster just changed recently to where the team names and info beneath doesn't work anymore. If you try on a roster from 2 weeks ago it will probably work.
Guess it is time to learn how to find pointers

Edit***

Actually took another look at it and all I had to do was shift down the byte to line up to the new one. I just added to the address till it lined up. Not sure if it will work for others but it did for me.

This table also includes the 3 team colors that I showed a few post above.

Also includes expand table range that will make your table easier to work with. Should be obvious what it does when you click it. If you need the top half back to run scans just uncheck it.

Test it out and let me know if it is working for the new rosters THIS IS STILL PATCH 1.04 ONLY

arenas_and_teams_v3p2newrosters.CT

Edit2**

Need someone to test this out!
FOR PATCH 1.08
arenas_and_teams_v3p2newrosters1_08.CT

jerseys_v3.1_08.CT

edit_player_screen_v3_1_CLONINGpatch1_08.CT
Added Draft Year, Pick, & Round
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby Torogi on Wed Jan 17, 2018 12:09 pm

Ksmis
for patch1.04
yeah it already works thank you very much...
sorry to bother you. i'm just new to CE. Can CE also change jersey ID?
for example i want to use the 11 bulls jersey ID to 91 bulls.
change 93 nuggets to 03 04 pacers can i set the jersey ID to pacers?
thank you very much. :bowdown: :bowdown2:
Image
User avatar
Torogi
 
Posts: 731
Joined: Tue May 23, 2017 9:24 am

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Wed Jan 17, 2018 3:35 pm

KSMIZ,
I tested the tables for for v1.08 and it appears they all work correctly from what I can tell.
Big thanks for adding the player draft data. Now I can add accurate historic players. :applaud:
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Wed Jan 17, 2018 6:01 pm

RKJ5 wrote:sorry to bother you. i'm just new to CE. Can CE also change jersey ID?
for example i want to use the 11 bulls jersey ID to 91 bulls.
change 93 nuggets to 03 04 pacers can i set the jersey ID to pacers?


No bother man you been doing player edits all the time so I'm glad to help


I would suggest you just copy over the info like u003chi_2017_home overwrite u567chi_91_current_home and adjust any colors if you need to. I'm not sure how to use the GID number because it tends to crash the roster or send it in an infinite loop if you change it so I just leave any of the GID numbers alone. You might be able to change the secondary GID numbers and get away with it but make sure you keep backups of the roster you are working on.

Same with nugs and pacers try u020ind_1998_home over u588den_94_current_home and then match up hex colors. Also make sure you get that Jersey ID for the correct preview and warmups maybe idk if the old teams wear them this year.

If you read back through this thread you can see what some have said about how the GID numbers work but to be safe I have just avoided messing with those.

If I can figure out what to name the accessories and the parts that are colored then I will add them to the jerseys table. There are colors for upper and lower accessories but once they get sorted out it will just be copy paste to add them
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby AlvaroXXV on Wed Jan 17, 2018 6:07 pm

1.08 tables do not work for me :S
User avatar
AlvaroXXV
 
Posts: 45
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:06 pm
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Thu Jan 18, 2018 12:47 am

AlvaroXXV wrote:1.08 tables do not work for me :S


Are you using the updated steam version of the game?
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby AlvaroXXV on Thu Jan 18, 2018 1:14 am

TGsoGood wrote:
AlvaroXXV wrote:1.08 tables do not work for me :S


Are you using the updated steam version of the game?

Yeah, im playing connected to Steam
User avatar
AlvaroXXV
 
Posts: 45
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:06 pm
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby Dmayne on Thu Jan 18, 2018 2:01 am

thank you for the updated tables, i appreciate it.

@alvaro try the tables with the newest 2k roster, they will probably work then.
User avatar
Dmayne
 
Posts: 413
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:08 pm
Location: Michigan, US

Re: Roster editing using CE

Postby AlvaroXXV on Thu Jan 18, 2018 2:23 am

Can anybody tell me how can i update my version to the last? the 1.04 cheat table is working and im connected to the internet...
User avatar
AlvaroXXV
 
Posts: 45
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:06 pm
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Thu Jan 18, 2018 6:50 am

AlvaroXXV wrote:Can anybody tell me how can i update my version to the last? the 1.04 cheat table is working and im connected to the internet...


The cheat 1.08 tables work exactly the same as things as the 1.04 version.

As long as one of them works for you, they accomplish the same tasks.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby AlvaroXXV on Thu Jan 18, 2018 7:15 am

TGsoGood wrote:
AlvaroXXV wrote:Can anybody tell me how can i update my version to the last? the 1.04 cheat table is working and im connected to the internet...


The cheat 1.08 tables work exactly the same as things as the 1.04 version.

As long as one of them works for you, they accomplish the same tasks.


I want to use the draft year tool...
User avatar
AlvaroXXV
 
Posts: 45
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:06 pm
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Thu Jan 18, 2018 1:40 pm

AlvaroXXV wrote:I want to use the draft year tool...


Try this one for 1.04, I copied over the draft categories from KSMIZ's update. It's within the "Bio" category
edit_player_screen_v3_1_wDraft.rar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby AlvaroXXV on Thu Jan 18, 2018 5:23 pm

TGsoGood wrote:
AlvaroXXV wrote:I want to use the draft year tool...


Try this one for 1.04, I copied over the draft categories from KSMIZ's update. It's within the "Bio" category
edit_player_screen_v3_1_wDraft.rar


Thank u so much! aprreciate that
User avatar
AlvaroXXV
 
Posts: 45
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:06 pm
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Thu Jan 25, 2018 2:25 am

Orion Pax wrote:anybody tried to edit coaches yet? (height, face, etc)


I'd really like to tackle this next. I believe I can force overwrite their names through hex editing in CE but that is only the name. Not much help. I tried looking for other things in the same area but can't find anything near the name data that represents cf id or anything.

There's a gotta be a way since Han's list does a pretty good job updating coaches
Image
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Thu Jan 25, 2018 2:33 am

Has anyone tried to edit the All-Star Teams?

I have temporarily changed them to regular teams and made the player edits and then switched them back to original team type. It does work but for some reason the roster rotation and starters don't want to work it just throws out some other starting 5 instead.
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby Torogi on Fri Jan 26, 2018 12:00 pm

ksmiz wrote:
RKJ5 wrote:sorry to bother you. i'm just new to CE. Can CE also change jersey ID?
for example i want to use the 11 bulls jersey ID to 91 bulls.
change 93 nuggets to 03 04 pacers can i set the jersey ID to pacers?


No bother man you been doing player edits all the time so I'm glad to help


I would suggest you just copy over the info like u003chi_2017_home overwrite u567chi_91_current_home and adjust any colors if you need to. I'm not sure how to use the GID number because it tends to crash the roster or send it in an infinite loop if you change it so I just leave any of the GID numbers alone. You might be able to change the secondary GID numbers and get away with it but make sure you keep backups of the roster you are working on.

Same with nugs and pacers try u020ind_1998_home over u588den_94_current_home and then match up hex colors. Also make sure you get that Jersey ID for the correct preview and warmups maybe idk if the old teams wear them this year.

If you read back through this thread you can see what some have said about how the GID numbers work but to be safe I have just avoided messing with those.

If I can figure out what to name the accessories and the parts that are colored then I will add them to the jerseys table. There are colors for upper and lower accessories but once they get sorted out it will just be copy paste to add them


thank you very much sir... i will try to explore. it's my 1st time to use this tool, it's really big help to me. :bowdown: :bowdown2:
User avatar
Torogi
 
Posts: 731
Joined: Tue May 23, 2017 9:24 am

Re: Roster editing using CE

Postby Dmayne on Tue Jan 30, 2018 5:06 am

ksmiz wrote:Has anyone tried to edit the All-Star Teams?

I have temporarily changed them to regular teams and made the player edits and then switched them back to original team type. It does work but for some reason the roster rotation and starters don't want to work it just throws out some other starting 5 instead.


try to change the team type to 4(classic team) temporarily for the all star teams, see if your able to change rotations this way. or
the players seem to be unique to the team with no career stats and their own cf, so maybe you can just change the names/cfs/positions/attribs/tends/etc... to match the current all star teams so you don't have to touch rotations?
after your done editing don't forget to change the team types back to default values.
i'm going to try this on my roster soon, hope this way works...
User avatar
Dmayne
 
Posts: 413
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:08 pm
Location: Michigan, US

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Tue Jan 30, 2018 9:35 am

Dmayne wrote:try to change the team type to 4(classic team) temporarily for the all star teams, see if your able to change rotations this way. or
the players seem to be unique to the team with no career stats and their own cf, so maybe you can just change the names/cfs/positions/attribs/tends/etc... to match the current all star teams so you don't have to touch rotations?
after your done editing don't forget to change the team types back to default values.
i'm going to try this on my roster soon, hope this way works...



I think I tried that as well. But I will try again to make sure.

I have also tried to rewrite specifically the position they are in with who I want to replace them with but it just seems to do whatever it wants idk
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby Dmayne on Tue Jan 30, 2018 9:59 am

the recent tables aren't working with "2ks latest roster", hopefully someone can release one last set of tables after 2k releases the all star update.
User avatar
Dmayne
 
Posts: 413
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:08 pm
Location: Michigan, US

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Tue Jan 30, 2018 10:06 am

Dmayne wrote:the recent tables aren't working with "2ks latest roster", hopefully someone can release one last set of tables after 2k releases the all star update.

All 3? jerseys, team, edit player?

Try these out

http://www.mediafire.com/file/91ah3k9hj ... 08jan29.CT
http://www.mediafire.com/file/p58t6p5ln ... 08jan29.CT

Edit player still works for me
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby Dmayne on Tue Jan 30, 2018 11:07 am



yes they all work now, thanks again i appreciate it.
User avatar
Dmayne
 
Posts: 413
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:08 pm
Location: Michigan, US

Re: Roster editing using CE

Postby hejiabe95 on Wed Jan 31, 2018 7:36 pm

Please tell me, how to edit the court ID, thx!!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
your CT seems like a table error in version 1.08
hejiabe95
 
Posts: 58
Joined: Tue Oct 17, 2017 9:31 pm

Re: Roster editing using CE

Postby hejiabe95 on Wed Jan 31, 2018 7:41 pm

hejiabe95 wrote:Please tell me, how to edit the court ID, thx!!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
your CT seems like a table error in version 1.08

it showd that "error in Lua script" :cry: :cry: :cry:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
hejiabe95
 
Posts: 58
Joined: Tue Oct 17, 2017 9:31 pm

Re: Roster editing using CE

Postby ghostmaps on Fri Feb 02, 2018 5:10 am

Please update the roster editing using CE :(
ghostmaps
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 10, 2017 11:29 pm

Re: Roster editing using CE

Postby ksmiz on Fri Feb 02, 2018 11:53 am

ghostmaps wrote:Please update the roster editing using CE :(

just backup your exe file if you need to edit rosters that badly sheesh
User avatar
ksmiz
 
Posts: 294
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:51 am

Re: Roster editing using CE

Postby ghostmaps on Fri Feb 02, 2018 6:04 pm

ksmiz wrote:
ghostmaps wrote:Please update the roster editing using CE :(

just backup your exe file if you need to edit rosters that badly sheesh


Not work for me :/
ghostmaps
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 10, 2017 11:29 pm

Re: Roster editing using CE

Postby ghostmaps on Fri Feb 02, 2018 6:45 pm

Somebody can update the table?

Thx !
ghostmaps
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 10, 2017 11:29 pm

Re: Roster editing using CE

Postby dyopopoy on Wed Feb 07, 2018 10:18 pm

yeesss please! update please. :) 1.09 is the latest right?
dyopopoy
 
Posts: 211
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:28 pm

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Thu Feb 08, 2018 1:32 am

you guys should know by now to backup your exe files before and after each patch.
Also, anyone can update the tables if you learn how to find pointers in cheat engine.
Not saying that finding pointers is easy but the more people that learn it, the more help we have going forward and into next year.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby dyopopoy on Thu Feb 08, 2018 11:17 pm

TGsoGood wrote:you guys should know by now to backup your exe files before and after each patch.
Also, anyone can update the tables if you learn how to find pointers in cheat engine.
Not saying that finding pointers is easy but the more people that learn it, the more help we have going forward and into next year.


Yeah I know.. :(
Last time I did a backup was Patch 1.06.
Then an update happened, forgot about backing up. So there.. :(

Is there a tutorial on how to find pointers? I'll help..
dyopopoy
 
Posts: 211
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:28 pm

Re: Roster editing using CE

Postby dyopopoy on Mon Feb 12, 2018 3:44 pm

Is it 1.10 now?
dyopopoy
 
Posts: 211
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:28 pm

Re: Roster editing using CE

Postby AlvaroXXV on Mon Feb 12, 2018 5:56 pm

1.04 arenas and teams still working? not 4 me :(
User avatar
AlvaroXXV
 
Posts: 45
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:06 pm
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Tue Feb 13, 2018 12:57 am

dyopopoy wrote:Is it 1.10 now?

PC is still on 1.09 update from January 31st.
You can check the below link to see when the game was last updated.
https://steamdb.info/depot/577801/manifests/

*also note PC never received patch 1.07 as 1.08 was released 24 hrs later

AlvaroXXV wrote:1.04 arenas and teams still working? not 4 me :(

Use the below link patch to create an NBA2K18 1.04 exe and those 1.04 cheat tables will work for you again.
viewtopic.php?f=236&t=105019#p1920859
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Wed Feb 14, 2018 12:52 am

EDIT: After more testing, the downgrade patch method was not working properly.
Last edited by TGsoGood on Wed Feb 14, 2018 3:44 pm, edited 1 time in total.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby ghostmaps on Wed Feb 14, 2018 3:45 am

TGsoGood wrote:ATTENTION: You can now use any of the cheat tables

For those of you who want to use the old cheat tables but you did not back up your previous exe file.
I made a tutorial that will solve your problems and help you create the backup exe files from prior patches

phpBB [video]



the roster editing table don't work with patch 1.04 ..
ghostmaps
 
Posts: 15
Joined: Fri Nov 10, 2017 11:29 pm

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Wed Feb 14, 2018 3:45 pm

I did more testing and noticed that the newly created exe files are not working as intended. The only thing that happens is the new exe files launch the original nba2k18.exe file.

I confirmed this by removing the original nba2k18.exe and attempting to run one of the newly created .exe's.
Steam immediately downloads the nba2k18.exe again and then boots that instead of the newly created .exe

In conclusion, this downgrade method is not working at all.


---

we will have to go back to the old way of backing up files for now
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3701
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby pst98 on Fri Feb 16, 2018 10:20 am

So I'm new to cheat engine. I've downloaded CE 6.7 and the jersey table from the original post, version 3, however when I go to run the table, I get the error "This is not a valid cheat table (Error executing this table's lua script: Undefined lua error)". Can anyone help me out?
pst98
 
Posts: 32
Joined: Sat May 27, 2017 1:10 pm

Re: Roster editing using CE

Postby bongo88 on Fri Feb 16, 2018 12:20 pm

pst98 wrote:So I'm new to cheat engine. I've downloaded CE 6.7 and the jersey table from the original post, version 3, however when I go to run the table, I get the error "This is not a valid cheat table (Error executing this table's lua script: Undefined lua error)". Can anyone help me out?

you need to follow this guide and download nba2k18 patch 1.04...
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... =889624474
here is the download code: download_depot 577800 577801 2392815206569018609
oct 13, 2017 should be patch 1.04 as per the steam database manifests
it downloads to steam\steamapps\content\app_577800\depot_5787801. the nba2k18.exe downloaded is patch 1.04. back it up somewhere on your hard drive. place the patch 1.04 exe into your nba2k18 folder so that cheat engine can work.
bongo88
 
Posts: 230
Joined: Sat Jul 20, 2013 3:30 am

Re: Roster editing using CE

Postby holanda12 on Sun Feb 18, 2018 4:31 pm

hey guys, is it possible to change the max contract percentage? currently it varies from 25% 30% and 35% of Salary cap, I would like to leave at 15% 20% and 25%, to facilitate the hiring of the CPU in the free agency
holanda12
 
Posts: 11
Joined: Sat Jul 01, 2017 2:33 am

PreviousNext

Return to NBA 2K18 Modding

Who is online

Users browsing this forum: Jaxok, joeyilagan99 and 13 guests