[Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

A hub for everything related to NBA 2K14 modding. Releases, previews, requests, and other modding discussion belongs here.

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Wolfy03 on Sat Dec 29, 2018 8:34 am

Huge appreciation for releasing RedMC for free. I am very happy to see this finally happening, this will mean a lot to whole NBA 2K14 modding community. Now all modders and people who are willing to mod are not going to have problems with roster making them ultimately to stop their work. From now on, it's all on us, modders, to keep NBA 2K14 alive. :D
User avatar
Wolfy03
 
Posts: 236
Joined: Mon Jul 10, 2017 4:52 am
Location: Serbia

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Weekend76 on Sat Dec 29, 2018 8:40 pm

This is great! :bowdown: So much possibilities in modding NBA 2k14 from now on.
User avatar
Weekend76
 
Posts: 2
Joined: Fri Oct 05, 2018 10:46 pm

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby FourAandN21 on Mon Dec 31, 2018 12:58 am

Thank you sir Vlad.. :D
User avatar
FourAandN21
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 28, 2018 8:48 pm

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby TGsoGood on Tue Jan 01, 2019 4:21 am

Vlad thanks for this, I may spend some time back on 2K14 again.
I never had the full license so seeing all the additional features and options is still very cool after 5 years.

Also for any one having issues with vlads link, I noticed there is a link in the 2K14 download section.
RED Modding Center
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 4041
Joined: Thu Jul 28, 2011 5:03 am
Location: Nashville, TN

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Dee4Three on Tue Jan 01, 2019 4:35 am

Thank you, Vlad.

Extra motivation for me to get back into some 2K14 modding. I paid for a couple licenses, but they never had full access.
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA


Follow me on Twitter

https://twitter.com/Dee4Three84
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 7437
Joined: Sun Mar 30, 2014 1:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby nick15 on Fri Jan 04, 2019 6:24 am

First of all thanks to Vl@d for making RED MC for free now but does anyone else also have a problem with ''Import Embed Textures'' on Arena files?
Everytime i try to do it 2k crashes :crazyeyes:
User avatar
nick15
 
Posts: 119
Joined: Mon Oct 23, 2017 12:56 am
Location: Frankfurt, Germany

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Rapherino on Tue Jan 15, 2019 5:24 pm

Any tutorials on how to lock and unlock mods? I want to avoid mods being stolen.
Rapherino
 
Posts: 41
Joined: Sat Aug 15, 2015 10:32 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Parabola on Wed Jan 23, 2019 12:44 am

Hi! I just joined here but I'm lurking for like forever lol, thanks for the RedMC however may I ask some questions? It's been bothering me for a while.

I tried adding the 98 Heat to the game and replaced the 98 Bulls. I didn't changed any numbers like the GID. I just changed team names, city names etc. For the players, I changed the first 6 players of the 98 Bulls to the 98 Heat lineup without changing the ASA ID. So here are my questions:

1. Why do everytime I load up the save, the accessories and ratings I changed in game reset? This is kinda weird to me, as I put the accessories in game to some players and it didn't reset. But for others it keeps on changing back to the default. Example I added pressure shorts to Kobe 98, load up the save in RedMC to make some changes to the roster, then load it up again to see the pressure shorts unequipped and the ratings revert back to default.

2. So far, aside from changing the name of the team, I only added 1 arena and 1 jersey via cloning. I cloned the default Heat court, then changed the stadium and floor. I cloned the retro away jersey for the heat and turned it into alternate. Does cloning affect anything?

3. What can I do so the changes I made won't reset? Even the rotations and situations reset also whenever I load up the save in RedMC, save and load it up in game.

Sorry if it's kinda long, thanks to those who can answer!
Parabola
 
Posts: 5
Joined: Wed Jan 23, 2019 12:29 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby TGsoGood on Wed Jan 23, 2019 2:27 am

XXXtentacool make your changes before loading up the game. Make sure you are saving all changes in red mc and back up your save file with red mc, then check in game.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 4041
Joined: Thu Jul 28, 2011 5:03 am
Location: Nashville, TN

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Parabola on Wed Jan 23, 2019 4:03 am

TGsoGood, thanks for the reply! Yes, will keep that in mind. I also find out just moments ago that saving to another empty slot in game as an alternate solution lol.

Btw, is there a limit on how many teams we can add? I'm using the default roster, let's say I wanna add up 10 more teams outside of create-a-team, is it possible without crashes/bugs/glitches?

I really wanna play association with more classic teams that's why I need more slots
Parabola
 
Posts: 5
Joined: Wed Jan 23, 2019 12:29 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Bassman58 on Wed Jan 23, 2019 6:01 am

XXXtentacool, You can make changes to the roster in RedMC and reload the roster in-game. Changing accessories is OK. If you add any graphics files while you are modding you need to exit the game and re-start it. As TGsoGood said make backups. I use a revison number as I edit. ex MyRoster v2 the MyRoster v3. Frequently check your changes so you can go backwards if necessary. When done rename your roster to what you want it saved as. Take baby steps when editing.

You can add more teams, players, jerseys, etc. up to a point. The lower right corner has a count of the bytes (or kbytes ?) used. Make sure every player has a unique ASA ID. Look at a roster for the UBR or URB. These rosters have many new teams added. As far as I can remember there are a few tabs that you can remove many of the entries to free up storage space. The ROS file has a finite storage limit. Compare the 2K default roster to one of these modded rosters to see which tabs can have lines deleted. It also depends on what you need. CAP_templates and MP_templates can have lines edited if you don't use these anymore. I have been able to add 20 new teams so far without a problem.
User avatar
Bassman58
 
Posts: 519
Joined: Fri Feb 21, 2003 6:18 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Parabola on Thu Jan 24, 2019 8:12 am

Thanks for the detailed response, Bassman58! Reason why I'm asking is because my game crashes on various saves.

At one save, I use Mackubex' latest roster save (the one that can be used in assoc) and added 1 Lakers team. After that it will crash when I enter Assoc mode, his save have 4 (or 5) Retirees team at default, and have all the Euro and Classic teams enabled.

The other one is I'm trying to edit one of the UBR Save, and noticed the classic teams were hidden, and that they have different players on the roster. So I restored the 98 Lakers team, and the Bulls, and assigned the original players to them, also added Nick Van Exel and Rick Fox to LAL. However, when I try to play as the classic teams, the game would crash whenever I make an on-screen substitution, especially when switching to the bench while a player is shooting FT. Which is...kinda weird to me lol, I don't get it, I have the classic team parameters set to the default, made sure their players had different ASA ID, but still it persists haha
Parabola
 
Posts: 5
Joined: Wed Jan 23, 2019 12:29 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Bassman58 on Fri Jan 25, 2019 5:01 am

I don't know how well Mackubex's roster will work with UBR. They may have files that get overwritten depending on which mod was installed last. You can install each mod in its own folder or you can use JSGME. I use JSGME so I can isolate which file(s) is causing the crash. Since mods may not play well with others, the mod makers will highly suggest you install their mod separately. My suggestion is to use JSGME. Enable one mod at a time and make sure it's working then try adding the 98 Lakers. This should be no problem for Mackubex's roster or UBR v44 assoc roster. If you have both mods in the same folder it could cause problems.

When I added teams I used Ttype=22. Here is the partial entry up to Plnum for the Globetrotters.

Globetrotters Harlem Harlem HAR trotters 00000000 00000000 00000000 00000000 22 0 8 19 logo700 800 DE0000 1046A8 65535 0 65535 85 -1 -1 -1 -1 5956318 1.00 1.00 8.500 15

Double check that the player IDs are correct in the team tab. Does the Mackubex roster work in exhibition mode? If it does the problem may be with the All Star teams. The difference between exhibition and assoc rosters was with the All Star teams. I don't remember the exact issue. The UBR save may have something to do with the CFs. HD CFs can cause crashes. I think Hawk23 removed all HD CFs if I remember correctly. I can't remember the last time I forgot something.
User avatar
Bassman58
 
Posts: 519
Joined: Fri Feb 21, 2003 6:18 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Devilish on Thu Feb 07, 2019 2:48 pm

Bassman58 wrote:XXXtentacool, You can make changes to the roster in RedMC and reload the roster in-game. Changing accessories is OK. If you add any graphics files while you are modding you need to exit the game and re-start it. As TGsoGood said make backups. I use a revison number as I edit. ex MyRoster v2 the MyRoster v3. Frequently check your changes so you can go backwards if necessary. When done rename your roster to what you want it saved as. Take baby steps when editing.

You can add more teams, players, jerseys, etc. up to a point. The lower right corner has a count of the bytes (or kbytes ?) used. Make sure every player has a unique ASA ID. Look at a roster for the UBR or URB. These rosters have many new teams added. As far as I can remember there are a few tabs that you can remove many of the entries to free up storage space. The ROS file has a finite storage limit. Compare the 2K default roster to one of these modded rosters to see which tabs can have lines deleted. It also depends on what you need. CAP_templates and MP_templates can have lines edited if you don't use these anymore. I have been able to add 20 new teams so far without a problem.

Im having a bit of an issue trying to do this with my Gleague mod,ASA_ID are the there and no duplicates but when i simulate there is some players missing names and when i go check in REDMC there isnt any other ASA_ID number for the player. has anyone else ran into a such of a problem?
~~~~~People down here need ice water..For more of my mods and junk visit here...! ~~~~~~
(Y) https://www.facebook.com/ICanModByDevilishNLSC/ (Y)
User avatar
Devilish
 
Posts: 1186
Joined: Fri Jun 15, 2012 5:12 pm
Location: Hell's Kitchen

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Bassman58 on Fri Feb 08, 2019 5:10 am

Devlish, I'm not sure where you are getting a problem. Are the players missing from the roster? Are the players there but without a name?

I'll give some tips that may help you and other RedMC users. These are from my experience. Only Vl@d knows for sure. You may already know this.

The ID in the players tab is a sequential list of all players. For the default 2K roster there are 1664 entries. This ID is used in the teams tab to assign a player to a team. Player A can have an ID of 123. You can assign him as the starting PG for the Bulls. Enter 123 in the Ros_PG box. Do this for the other starters. Do this for the bench. Add up to 16 bench slots. If you use slots 17-20 the roster may crash. When you re-order your roster the game will change these slots. In a league of 30 teams you should never have a duplicate ID. Can't have LeBron on two teams. (you can if you duplicate the whole row and LeBron #2 has another ID. So you can have a roster with all LeBrons :shock: ) Not having a player listed in the teams tab will cause him to be missing from the roster.

ASA_ID. Don't know what this is for. Don't know what "ASA" means. You can't have duplicate ASA_IDs or the roster may crash. The ASA_ID does not have the correspond to the player ID. So player A can have an ID of 123 but the ASA_ID is 425. ASA_IDs must be unique. You can change the ASA_IDs of all players if you really want to. This will ensure unique numbers for every player. Use MS Excel, FreeOffice, OpenOffice or LibreOffice spreadsheets and create a row of numbers from 1 to 1664 (or whatever the last number is), copy this list and paste it to RedMC. Google docs may also work. ASA_IDs are 5 to 3496 in the default 2K roster.

Missing players can be checked easily in RedMC. In the players tab sort the TeamID1 tab. Just click on the TeamID1 box to sort up or down. For example the Bulls are team ID =3. They have 13 players (PlNum). After sorting you should have 13 players with 3 listed as the TeamID1. Also check that IsFA = 0. IsFA = 1 then the player is a free agent.

If this did not help, please provide more information so someone can possibly help. I have been looking forward to the G-League mod.
User avatar
Bassman58
 
Posts: 519
Joined: Fri Feb 21, 2003 6:18 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Devilish on Fri Feb 08, 2019 6:43 am

"ASA_IDs are 5 to 3496 in the default 2K roster."
Maybe this is the issue,the ASA_ID number is for the stats and headlines during association mode the problem i have is my ASA_ID numbers start around 5000 and so on,So maybe if i only use the values 5-3496 for my players this will stop acting up when simulating.What happens is when simulating the player will have a name show up in the headline saying he had 25 pts but no name of the player was there here is a screenshot but the weird thing is the numbers are different and arent duplicated and it still does it and i cant figure why but you just stated that the default values so i'll try that next Image Image
It sometimes also will have the players name then dont the next week or month
~~~~~People down here need ice water..For more of my mods and junk visit here...! ~~~~~~
(Y) https://www.facebook.com/ICanModByDevilishNLSC/ (Y)
User avatar
Devilish
 
Posts: 1186
Joined: Fri Jun 15, 2012 5:12 pm
Location: Hell's Kitchen

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Bassman58 on Sat Feb 09, 2019 5:20 am

I see what you are talking about. I have seen this in an assoc that I am running. Weird thing is some names show and some don't. You have to compare DeCosey to the player who scored 10 for the Stars. There has to be a difference. The roster file is just a database and will only do what the data will allow it to do.
User avatar
Bassman58
 
Posts: 519
Joined: Fri Feb 21, 2003 6:18 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Devilish on Sat Feb 09, 2019 6:06 am

Bassman58 wrote:I see what you are talking about. I have seen this in an assoc that I am running. Weird thing is some names show and some don't. You have to compare DeCosey to the player who scored 10 for the Stars. There has to be a difference. The roster file is just a database and will only do what the data will allow it to do.
I've been all over the place in this thing,but i'll try that this was a collab roster i done with someone and im not sure if that might be another issue causing it i'll look into it i guess i could try redoing the roster from scratch but i've also tried that and had the same thing happen lol.Now im too the point where im just checking random things haha :?
~~~~~People down here need ice water..For more of my mods and junk visit here...! ~~~~~~
(Y) https://www.facebook.com/ICanModByDevilishNLSC/ (Y)
User avatar
Devilish
 
Posts: 1186
Joined: Fri Jun 15, 2012 5:12 pm
Location: Hell's Kitchen

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Devilish on Tue Feb 12, 2019 10:17 am

I figured out what this problem is,Apparently if you have blank nickname spaces this can sometimes happen along with duplicated ASA_ID numbers all the numbers where fine but my nickname spaces were blank,And i noticed the headline saying some nicknames once i filled those nicknames spaces in with either last name or first names then this headline bug stopped for me hope this helps someone in the future,It took me days to figure out why this kept doing this :crazyeyes:
~~~~~People down here need ice water..For more of my mods and junk visit here...! ~~~~~~
(Y) https://www.facebook.com/ICanModByDevilishNLSC/ (Y)
User avatar
Devilish
 
Posts: 1186
Joined: Fri Jun 15, 2012 5:12 pm
Location: Hell's Kitchen

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Mackubex on Wed Feb 13, 2019 1:33 am

Devilish wrote:I figured out what this problem is,Apparently if you have blank nickname spaces this can sometimes happen along with duplicated ASA_ID numbers all the numbers where fine but my nickname spaces were blank,And i noticed the headline saying some nicknames once i filled those nicknames spaces in with either last name or first names then this headline bug stopped for me hope this helps someone in the future,It took me days to figure out why this kept doing this :crazyeyes:


From my experience editing my roster, there are some ASA_IDs you can't use for Regular players. There are ASA_IDs assigned for Create-A-Player (Slot Type '1') slots & ASA_IDs assigned for Create-A-Team Player (Slot Type '2') slots. That's why those "*****************" (asterisks) names show up on association mode is because those are from the CAP slots. Just try checking the default 2k14 roster for the ASA_IDs of those CAP slots, so you can avoid assigning those to regular players. I've already fixed that issue on my roster so I hope I can help you with this one.
Image ImageImageImage
User avatar
Mackubex
Creator of the 2017-2021 Ultimate 2K14 Draft Class | Mackubex 2K14 Roster V15 | 2K14 Player Callnames Update V4
 
Posts: 182
Joined: Wed Mar 30, 2016 11:24 pm

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Bassman58 on Wed Feb 13, 2019 5:09 am

Mackubex, I will check this out in the near future. I just accepted the missing names in the league recaps screen. This forum helps all of us keep learning new tricks unlike the "old dog". :)
User avatar
Bassman58
 
Posts: 519
Joined: Fri Feb 21, 2003 6:18 am

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Devilish on Thu Feb 14, 2019 10:28 am

Mackubex wrote:
Devilish wrote:I figured out what this problem is,Apparently if you have blank nickname spaces this can sometimes happen along with duplicated ASA_ID numbers all the numbers where fine but my nickname spaces were blank,And i noticed the headline saying some nicknames once i filled those nicknames spaces in with either last name or first names then this headline bug stopped for me hope this helps someone in the future,It took me days to figure out why this kept doing this :crazyeyes:


From my experience editing my roster, there are some ASA_IDs you can't use for Regular players. There are ASA_IDs assigned for Create-A-Player (Slot Type '1') slots & ASA_IDs assigned for Create-A-Team Player (Slot Type '2') slots. That's why those "*****************" (asterisks) names show up on association mode is because those are from the CAP slots. Just try checking the default 2k14 roster for the ASA_IDs of those CAP slots, so you can avoid assigning those to regular players. I've already fixed that issue on my roster so I hope I can help you with this one.

Thanks when i asked you in PM that help me to figure out the issue the headlines working now and yea those issues happen with the CAP slots in headlines as well,Now only thing left to try and fix is the my career mode but everyone keeps telling me its near impossible but isnt it working in your roster also?
~~~~~People down here need ice water..For more of my mods and junk visit here...! ~~~~~~
(Y) https://www.facebook.com/ICanModByDevilishNLSC/ (Y)
User avatar
Devilish
 
Posts: 1186
Joined: Fri Jun 15, 2012 5:12 pm
Location: Hell's Kitchen

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Mackubex on Thu Feb 14, 2019 3:33 pm

Devilish wrote:
Mackubex wrote:
Devilish wrote:I figured out what this problem is,Apparently if you have blank nickname spaces this can sometimes happen along with duplicated ASA_ID numbers all the numbers where fine but my nickname spaces were blank,And i noticed the headline saying some nicknames once i filled those nicknames spaces in with either last name or first names then this headline bug stopped for me hope this helps someone in the future,It took me days to figure out why this kept doing this :crazyeyes:


From my experience editing my roster, there are some ASA_IDs you can't use for Regular players. There are ASA_IDs assigned for Create-A-Player (Slot Type '1') slots & ASA_IDs assigned for Create-A-Team Player (Slot Type '2') slots. That's why those "*****************" (asterisks) names show up on association mode is because those are from the CAP slots. Just try checking the default 2k14 roster for the ASA_IDs of those CAP slots, so you can avoid assigning those to regular players. I've already fixed that issue on my roster so I hope I can help you with this one.

Thanks when i asked you in PM that help me to figure out the issue the headlines working now and yea those issues happen with the CAP slots in headlines as well,Now only thing left to try and fix is the my career mode but everyone keeps telling me its near impossible but isnt it working in your roster also?


I don't even play MyCareer anymore and I know MC is near impossible to fix since those bugs are on the main game itself but there are still some users who uses my roster and are able to play through over 3 seasons on MyCareer. There was that MyCareer Tip guide that I've included on my roster pack that those users are able to make and some also reported that simply removing the mycareer save file before playing the game that crashes can bypass those few bugs.
Image ImageImageImage
User avatar
Mackubex
Creator of the 2017-2021 Ultimate 2K14 Draft Class | Mackubex 2K14 Roster V15 | 2K14 Player Callnames Update V4
 
Posts: 182
Joined: Wed Mar 30, 2016 11:24 pm

Re: [Tool] RED Modding Center (Current v. 5.0)

Postby Devilish on Thu Feb 14, 2019 4:05 pm

(Y) Cool i'll try messing around with it then thanks appreciate it :D
~~~~~People down here need ice water..For more of my mods and junk visit here...! ~~~~~~
(Y) https://www.facebook.com/ICanModByDevilishNLSC/ (Y)
User avatar
Devilish
 
Posts: 1186
Joined: Fri Jun 15, 2012 5:12 pm
Location: Hell's Kitchen

Previous

Return to NBA 2K14 Modding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests