PLK 2K10 Patch

A hub for everything related to NBA 2K10 modding. Releases, previews, requests, and other modding discussion belongs here.

Re: PLK 2K10 Patch

Postby byczek on Wed Jun 02, 2010 4:48 pm

DavePL wrote:A co z rosterem?! Ogólny rating (umiejętności i zachowane) graczy Anwilu i Prokomu odbiega od rzeczywistości. Rating Woodsa i Loagana to wielkie nieporozumienie (są lepsi o zdecydowanej większości graczy z NBA!). Nie żebym się czepiał, po prostu wystawiając coś publicznie dla innych, należałoby dopieścić to do końca. :wink: Poza tym na pewno twórcy tego patcha czekają na opinie, które mogą jeszcze ulepszyć dzieło, prawda? :wink:
Ogólnie rzecz biorąc, śwetna robota panowie. :bowdown:

Don't compare NBA to PLK players, it's stupid because I changed sliders and it looks good. I will relase whatever I want. Of course, you can criticize it but please, next time, write better arguments.
byczek

Postby byczek on Wed Jun 02, 2010 7:07 pm

Previews of Trefl and Polpharma arenas:

ImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImage

I'll relase next update soon.
byczek

Postby DavePL on Thu Jun 03, 2010 2:47 am

byczek wrote:it looks good.

Z całym szacunkiem, ale chyba tylko dla Ciebie. :wink: Zachowanie graczy odbiega od rzeczywistości. Tendencje i umiejętności są chybione. Można przyczepić się do każdego gracza Anwilu, ale zabrakłoby miejsca i czasu. :wink: Np. Sullivan: od kiedy Sullivan rzuca za 3 (tendencja 95)? Jest wiele więcej takich kwiatków. Oczywiści korzykarze Asseco są faworyzowani i co za tym idzie przeratingowani, ale to Ty tworzyłeś tego patcha i możesz wypuszczać co tylko chcesz. Masz do tego pełne prawo. Musisz się liczyć z krytyką. Jeżeli możesz czepiać się innych (Bartek1027), to inni mogą czepiać się Ciebie i Twojego "dzieła". Zgadza się? Wypuszczając patch podpisujesz się pod nim i sam powinieneś wiedzieć, że lepiej wypuścić coś dopieszczonego, niż byle co. Nie zrozum mnie źle, nie szukam zaczepki i nie chcę Cię zniechęcić od dalszej pracy, chodzi mi tylko o to, żeby wszystko było cacy. Czasami krytyka buduje. :wink:

byczek wrote:you can criticize it but please, next time, write better arguments.

Chyba użyłem wystarczających argumentów? Tendencje i rating są bardzo ważne i mają ogromny wpływ na realizm rozgrywki.

Jeszcze raz podkreślam: świetna robota, ale można tego patcha jeszcze ulepszyć.

Uprzedzę Ciebie lub kogoś innego i od razu zaznaczę, że nie zrobiłbym tego lepiej od Ciebie. Jedyne co mogę przerobić to roster, gdy przyjdzie na to czas. :wink:
Pozdrawiam.
DavePL

Postby byczek on Thu Jun 03, 2010 3:31 am

Sorry but base of roster isn't mine. I'll write sth better, I decrase Qyntel's overall from 99 to 94. You can criticize me if you don't like accesories or shoes. I'm sure Barter will correct ratings. 2nd case, I know you love Anwil but Anwil sucks, Prokom won finals very easy. I will do more things, don't worry. You can't impact to my doings. Your mistake. :D
byczek

Postby Piotrinho23 on Thu Jun 03, 2010 5:17 am

Mam pytanie czy moglibyście zrobić patch Reprezentacji Polski ??
MICHAEL JORDAN DWIGHT HOWARD LEBRON JAMES
Piotrinho23

Postby Hugo-JMC on Thu Jun 03, 2010 5:29 am

DavePL wrote:
byczek wrote:it looks good.

Z całym szacunkiem, ale chyba tylko dla Ciebie. :wink: Zachowanie graczy odbiega od rzeczywistości. Tendencje i umiejętności są chybione. Można przyczepić się do każdego gracza Anwilu, ale zabrakłoby miejsca i czasu. :wink: Np. Sullivan: od kiedy Sullivan rzuca za 3 (tendencja 95)? Jest wiele więcej takich kwiatków. Oczywiści korzykarze Asseco są faworyzowani i co za tym idzie przeratingowani, ale to Ty tworzyłeś tego patcha i możesz wypuszczać co tylko chcesz. Masz do tego pełne prawo. Musisz się liczyć z krytyką. Jeżeli możesz czepiać się innych (Bartek1027), to inni mogą czepiać się Ciebie i Twojego "dzieła". Zgadza się? Wypuszczając patch podpisujesz się pod nim i sam powinieneś wiedzieć, że lepiej wypuścić coś dopieszczonego, niż byle co. Nie zrozum mnie źle, nie szukam zaczepki i nie chcę Cię zniechęcić od dalszej pracy, chodzi mi tylko o to, żeby wszystko było cacy. Czasami krytyka buduje. :wink:

byczek wrote:you can criticize it but please, next time, write better arguments.

Chyba użyłem wystarczających argumentów? Tendencje i rating są bardzo ważne i mają ogromny wpływ na realizm rozgrywki.

Jeszcze raz podkreślam: świetna robota, ale można tego patcha jeszcze ulepszyć.

Uprzedzę Ciebie lub kogoś innego i od razu zaznaczę, że nie zrobiłbym tego lepiej od Ciebie. Jedyne co mogę przerobić to roster, gdy przyjdzie na to czas. :wink:
Pozdrawiam.

Zacznij pisac po angielsku. Forum nie tylko dla polakow jest. Piszac po angielsku moze bardziej rozreklamojesz patch PLK. Sorry za moj polski.
Start writing in English. Personally I am from Lithuania, I have been keeping in track PLK Finals and I must say that Assecco don't have concurents in Poland, so they must have high ratings(Do tego nie mysle aby, ktoras inna polska druzyna moglaby trafic do Euroligi TOP 8).

Piotrinho23 wrote:Mam pytanie czy moglibyście zrobić patch Reprezentacji Polski ??

Polish NT is included in FIBA 2K10 patch. Maybe in Eda's NT patch will be place for Polish NT. As I remember Byczek has created awesome Polish NT jerseys.
Image
Hugo-JMC

Postby DavePL on Fri Jun 04, 2010 12:16 am

byczek wrote:2nd case, I know you love Anwil but Anwil sucks, Prokom won finals very easy.

Myślałem, że mam do czynienia z dorosłą osobą, a okazało się, że jesteś zwykłym dzieciakiem (pełnoletni nie znaczy dorosły). Anwil jest do bani i Prokom wygrał finał bardzo łatwo? Chyba tylko Ty tak uważasz, bo nawet koszykarze i działacze Asseco są zdania, że Anwil postawił bardzo ciężkie warunki i nie była to kurtuazja. Jakoś nie było widać różnicy między drużyną, która awansowała do top 8 w Europie, a osłabionym zespołem, który zmagała się z kontuzjami. Poza tym zespół z Gdyni (jesteś z Sopotu, czy z Gdyni? :wink: ) odprawiał z widoczną przewagą drużyny o wiele silniejsze niż Anwil (mowa o Europie). Asseco zdobył mistrzostwo, bo zadecydowały o tym drobiazgi i odrobina szczęścia. Gratuluję mistrzostwa Gdyni i liczę na rewanż za rok. :wink:

Wracając do patcha, to zrobiłeś bardzo hale, buty, itp., ale nie powinieneś się tak podniecać i gotować, gdy ktoś zwraca uwagę na ten temat. Chciałeś usłyszeć opinie swoich rodaków i jak ktoś wyraża swoje zdanie i wyłapuje parę rzeczy do poprawki, to od razu się obrażasz. Nie tędy droga. Wyluzuj. :wink:

Hugo-JMC wrote:Zacznij pisac po angielsku. Forum nie tylko dla polakow jest.

Wolę po polsku. Poza tym wątpię, żeby ktokolwiek oprócz Polaków interesował się PLK.

Jeżeli chcesz rozleklamować PLK 2K10 Patch, to możesz zacząć tłumaczyć moje wypociny. :wink:
DavePL

Postby Hugo-JMC on Fri Jun 04, 2010 12:28 am

DavePL wrote:
byczek wrote:2nd case, I know you love Anwil but Anwil sucks, Prokom won finals very easy.

Myślałem, że mam do czynienia z dorosłą osobą, a okazało się, że jesteś zwykłym dzieciakiem (pełnoletni nie znaczy dorosły). Anwil jest do bani i Prokom wygrał finał bardzo łatwo? Chyba tylko Ty tak uważasz, bo nawet koszykarze i działacze Asseco są zdania, że Anwil postawił bardzo ciężkie warunki i nie była to kurtuazja. Jakoś nie było widać różnicy między drużyną, która awansowała do top 8 w Europie, a osłabionym zespołem, który zmagała się z kontuzjami. Poza tym zespół z Gdyni (jesteś z Sopotu, czy z Gdyni? :wink: ) odprawiał z widoczną przewagą drużyny o wiele silniejsze niż Anwil (mowa o Europie). Asseco zdobył mistrzostwo, bo zadecydowały o tym drobiazgi i odrobina szczęścia. Gratuluję mistrzostwa Gdyni i liczę na rewanż za rok. :wink:

Wracając do patcha, to zrobiłeś bardzo hale, buty, itp., ale nie powinieneś się tak podniecać i gotować, gdy ktoś zwraca uwagę na ten temat. Chciałeś usłyszeć opinie swoich rodaków i jak ktoś wyraża swoje zdanie i wyłapuje parę rzeczy do poprawki, to od razu się obrażasz. Nie tędy droga. Wyluzuj. :wink:

Hugo-JMC wrote:Zacznij pisac po angielsku. Forum nie tylko dla polakow jest.

Wolę po polsku. Poza tym wątpię, żeby ktokolwiek oprócz Polaków interesował się PLK.

Jeżeli chcesz rozleklamować PLK 2K10 Patch, to możesz zacząć tłumaczyć moje wypociny. :wink:

Jezeli dostaniesz bana, wspamnisz moje slowa. Mysle, ze czecs mojich rodakow tez chcialaby dowiedziec sie o patchu PLK.
Polish guys, do you have your own nba 2k community website or forum?
Image
Hugo-JMC

Postby byczek on Fri Jun 04, 2010 1:51 am

He write his bullshits in polish because he shame to write it to whole world. :lol:
Prokom's people says that because they want not to laughing of Anwil. Joke, I respect Anwil they were champions too. They play in "Champions Arena". :D
But now, Prokom is much better than Anwil. 4:0, I have no more questions. Prokom's player were doing whatever they wanted.
I prefer to be a great kid like me that stupid "adult". :P

I'm doing Polpharma jerseys, today I will show my works.
byczek

Postby DavePL on Fri Jun 04, 2010 5:20 am

byczek wrote:He write his bullshits in polish because he shame to write it to whole world.

Bzdury to wypisujesz póki co tylko ty. Z tego co wiem, cały świat nie wchodzi na to forum, tym bardziej nie zagląda do tego tematu, bo dotyczy on PLK. Poza tym wstydzić to możesz się tylko ty, bo piszesz brednie i zachowujesz się jak rozpieszczone dziecko. Pewnie mamusia wychowała cię bezstresowo i teraz wszystko wychodzi... Wstyd takich "kibiców" jak ty, ale czasami nic się nie poradzi, że na świecie żyją takie elementy, jak ty. Założę się, że wcześniej kibicowałeś drużynie z Sopotu, a od niedawna kochasz zespół z Gdyni. Gdyby przenieśli Asseco do jeszcze innego miasta na pewno utożsamiałbyś się z nim, prawda? Tak właśnie robią głupiutkie dzieci. Może kiedyś dorośniesz i będziesz troszeczkę mądrzejszy, ale póki co nie zanosi się na to, wręcz przeciwnie. Z tego co widzę po tych twoich żenujących wywodach jesteś brakującym ogniwem teorii Darwina. O ile wiesz w ogóle o co chodzi. :lol: Niby zdałeś super maturę, ale nie ma się z czego cieszyć, jeżeli poziom jej trudności z roku na rok jest coraz niższy, żeby takie głupiutkie dzieci, jak ty mogły ją zdać i studiować w wyższych niepaństwowych szkołach.

byczek wrote:Prokom's people says that because they want not to laughing of Anwil. Joke

Ale ty jesteś głupiutki. Pytanie brzmi: po mamusi, czy tatusiu? :lol:

byczek wrote:I respect Anwil

A świstak siedzi...

byczek wrote:But now, Prokom is much better than Anwil. 4:0

Byli lepsi i zdobyli mistrzostwo, ale wynik nie odzwierciedla rywalizacji. Wszyscy o tym mówią, ale tylko jeden głupiutki dzieciak jest innego zdania.

byczek wrote:I have no more questions.

Zdałeś super maturę, a nie potrafisz odróżnić zdania twierdzącego od pytającego. :lol:

byczek wrote:Prokom's player were doing whatever they wanted.

Chyba nie w tym finale. Obejrzyj finał jeszcze raz lub zerknij na statystyki meczów na http://www.plk.pl

byczek wrote:I prefer to be a great kid like me that stupid "adult". :P

:lol: Widać jesteś głupiutkim, zakompleksionym dzieckiem. Szkoda, że głupota w twoim przypadku będzie się pogłębiać z wiekiem (dajesz solidne ku temu podstawy).
DavePL

Postby byczek on Fri Jun 04, 2010 7:28 am

Should I comment this? I hope not because I can't fall so down like you.

When Dave was writing my psychological portrait I done Polpharma jerseys. I think, my work is better. :D

Here are previews:
Image

Of course, I will do warmups and rest of stuff. After that, I will correct accesories and shoes. After that, I will relase next update. :wink:

I hope you like it.

And Dave, one more thing. Don't ever write about my parents! (It sounds like in Hollywood movie. :lol: )
byczek

Postby devastatorpl on Fri Jun 04, 2010 9:00 pm

Dave: don't answer to this dushbag. Live this stupid kid alone. Remember: don't touch shit.
devastatorpl

Postby Bartek1027 on Fri Jun 04, 2010 11:59 pm

Znacie jakąś stronkę z transferami w PLK

Albo najlepiej jakbyscie je ttuaj podawali
Bartek1027

Postby Hugo-JMC on Sat Jun 05, 2010 12:42 am

DavePL wrote:
byczek wrote:He write his bullshits in polish because he shame to write it to whole world.

Bzdury to wypisujesz póki co tylko ty. Z tego co wiem, cały świat nie wchodzi na to forum, tym bardziej nie zagląda do tego tematu, bo dotyczy on PLK. Poza tym wstydzić to możesz się tylko ty, bo piszesz brednie i zachowujesz się jak rozpieszczone dziecko. Pewnie mamusia wychowała cię bezstresowo i teraz wszystko wychodzi... Wstyd takich "kibiców" jak ty, ale czasami nic się nie poradzi, że na świecie żyją takie elementy, jak ty. Założę się, że wcześniej kibicowałeś drużynie z Sopotu, a od niedawna kochasz zespół z Gdyni. Gdyby przenieśli Asseco do jeszcze innego miasta na pewno utożsamiałbyś się z nim, prawda? Tak właśnie robią głupiutkie dzieci. Może kiedyś dorośniesz i będziesz troszeczkę mądrzejszy, ale póki co nie zanosi się na to, wręcz przeciwnie. Z tego co widzę po tych twoich żenujących wywodach jesteś brakującym ogniwem teorii Darwina. O ile wiesz w ogóle o co chodzi. :lol: Niby zdałeś super maturę, ale nie ma się z czego cieszyć, jeżeli poziom jej trudności z roku na rok jest coraz niższy, żeby takie głupiutkie dzieci, jak ty mogły ją zdać i studiować w wyższych niepaństwowych szkołach.

byczek wrote:Prokom's people says that because they want not to laughing of Anwil. Joke

Ale ty jesteś głupiutki. Pytanie brzmi: po mamusi, czy tatusiu? :lol:

byczek wrote:I respect Anwil

A świstak siedzi...

byczek wrote:But now, Prokom is much better than Anwil. 4:0

Byli lepsi i zdobyli mistrzostwo, ale wynik nie odzwierciedla rywalizacji. Wszyscy o tym mówią, ale tylko jeden głupiutki dzieciak jest innego zdania.

byczek wrote:I have no more questions.

Zdałeś super maturę, a nie potrafisz odróżnić zdania twierdzącego od pytającego. :lol:

byczek wrote:Prokom's player were doing whatever they wanted.

Chyba nie w tym finale. Obejrzyj finał jeszcze raz lub zerknij na statystyki meczów na http://www.plk.pl

byczek wrote:I prefer to be a great kid like me that stupid "adult". :P

:lol: Widać jesteś głupiutkim, zakompleksionym dzieckiem. Szkoda, że głupota w twoim przypadku będzie się pogłębiać z wiekiem (dajesz solidne ku temu podstawy).

Ktos wchodzi z tego calego Swiata. A tym kims jestem JA. Lepiej pomilcze, niz z jakims dupkiem bede rozmawial. popieram na 100% pozycje Byczka. Robisz wstyd dla Anwila takimi rozmowami. Kurtinaitys na pewno wstydzilby sie takiego fana jak ty.
Image
Hugo-JMC

Postby byczek on Tue Jun 08, 2010 4:22 pm

Big update of Turow jerseys, here are previews:

Image
byczek

Postby byczek on Sat Jun 19, 2010 6:25 pm

Big update of 5 best polish teams, TBL 2K10 2.0 relased!

Code: Select all
What's new:
- fixed appearance for Turow
- fixed appearance for Trefl
- fixed appearance for Polpharma
- arenas, courts and dornas for that teams
- jerseys and warmups for that teams
- corrected coaches for that teams
- new ball (thanks for pepis)
- 20 new shoes (thanks for RSP sreators)
- logos for all teams
- corrected all teamnames
- corrected all scoreboard names
- corrected all arena names
- new referees
- realistic sliders for 10min on HoF level

Download:
Image

Image

Image
Last edited by byczek on Sat Jun 19, 2010 10:14 pm, edited 2 times in total.
byczek

Postby POLISH_BOY on Sat Jun 19, 2010 7:12 pm

Can you post the names of the players that have cyberface and some screenshots too ?
Image
Image
POLISH_BOY

Postby byczek on Sat Jun 19, 2010 7:20 pm

I posted screenshots earlier. I didn't do new CFs.
byczek

Postby yuong1910 on Sat Jun 19, 2010 7:33 pm

Może zamiast reszty drużyn z nba zrobić najlepsze drużyny z I ligi?????? co wy na to
Maybe instead of the rest of the teams from the NBA to do the best teams and the league ?????? what do you know
yuong1910

Postby byczek on Sun Jun 20, 2010 3:56 am

It's very bad idea.

Roster update, fixed teamname of "Czarni".

Image

Image
byczek

Postby yuong1910 on Mon Jun 21, 2010 5:38 pm

czekamy na kolejny update!!!!!!!
yuong1910

Postby POLISH_BOY on Mon Jun 21, 2010 7:07 pm

As Bartek said I'll post some new transfers for 2010/11 Season :
Prokom:
Logan -> Caja Laboral