Roster editing using CE

A hub for everything related to NBA 2K18 modding. Releases, previews, requests, and other modding discussion belongs here.

Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Fri Sep 15, 2017 6:38 pm

Last edited by CarolusXCI on Sun Oct 15, 2017 6:13 pm, edited 9 times in total.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby maumau78 on Fri Sep 15, 2017 6:45 pm

Hi Bro,

can we change teams colors without being overwrite by 2k ?
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1949
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Fri Sep 15, 2017 7:42 pm

maumau78 wrote:Hi Bro,

can we change teams colors without being overwrite by 2k ?


hello maumau,

Look, just changed one of the shoe colors to neon green:

Image

I don't know for how long this will be possible though.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby maumau78 on Fri Sep 15, 2017 8:20 pm

CarolusXCI wrote:
maumau78 wrote:Hi Bro,

can we change teams colors without being overwrite by 2k ?


hello maumau,

Look, just changed one of the shoe colors to neon green:

[ Image ]

I don't know for how long this will be possible though.


Can you try change socks color?

BTW I backup the .exe so In the worst case we can use that version of the game... (Y)
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1949
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: Roster editing using CE

Postby Onegreatrace on Fri Sep 15, 2017 9:52 pm

What all can we do with this?
User avatar
Onegreatrace
 
Posts: 187
Joined: Mon Jul 22, 2013 1:44 am

Re: Roster editing using CE

Postby Shuajota on Fri Sep 15, 2017 10:44 pm

Cool!! great news guys.
Follow me on Facebook: https://www.facebook.com/dnaobb/ - Subscribe to my Youtube channel: http://www.youtube.com/c/DNAOfBasketball
User avatar
Shuajota
 
Posts: 1086
Joined: Mon Dec 12, 2016 2:51 am
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby rickberge on Fri Sep 15, 2017 10:54 pm

What's CE?
rickberge
 
Posts: 44
Joined: Mon Oct 03, 2016 2:06 am

Re: Roster editing using CE

Postby Andrew on Fri Sep 15, 2017 11:02 pm

rickberge wrote:What's CE?


Cheat Engine.
NLSC Webmaster/Administrator
Image
Contact: Email | Twitter
Release Threads: NBA Live 08 | NBA Live 07 | NBA Live 06 | NBA Live 2005 | NBA Live 2004
Story Threads: NBA 2K13 | NBA Live 06 (Part 2) | NBA Live 06 (HOF) | NBA Live 2004 (HOF)
NLSC: Podcast | The Friday Five | Monday Tip-Off | Wayback Wednesday | 20th Anniversary of NBA Live | Facebook | Twitter | YouTube


Support The NLSC Hosting Fund: Patreon | GoFundMe

Image
Like my work? Want to help out with the NLSC Hosting Fund? Please consider leaving a tip!
User avatar
Andrew
45? That's a bad luck number!
Administrator
 
Posts: 102049
Joined: Thu Aug 22, 2002 8:51 pm
Location: Australia

Re: Roster editing using CE

Postby rickberge on Sat Sep 16, 2017 12:24 am

Andrew wrote:
rickberge wrote:What's CE?


Cheat Engine.


Okay thanks.

Can cheat engine edit things like players draft year and stats? I want to make some created players with specific draft years and past season stats
rickberge
 
Posts: 44
Joined: Mon Oct 03, 2016 2:06 am

Re: Roster editing using CE

Postby PeacemanNOT on Sat Sep 16, 2017 1:12 am

This is great to hear! I hope they don't patch this and stop us from editing accesory colours.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1970
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Sat Sep 16, 2017 1:26 am

You guys should be able to swap and find CF id's also. I was at home for a few minutes and was able to find cheat engine CF id value while in the edit player menu. Unfortunately I had to get back to the hospital.

If u want to search for cf id just start with one that you already know (lebron is 1013, melo 1015)
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3133
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sat Sep 16, 2017 6:21 am

maumau78 wrote:Can you try change socks color?


I tried to find the memory address for the socks, but didn't have any success. This year, undershirts have their own team colors, as well as compression shorts/pants, rubber bands and so forth. It's a mess.

Image

Socks seem to have their own texture, idk..
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sat Sep 16, 2017 6:23 am

Euroleague teams are still in the roster. They just don't have any logos/jerseys/court/players.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby PeacemanNOT on Sat Sep 16, 2017 6:31 am

CarolusXCI wrote:
maumau78 wrote:Can you try change socks color?


I tried to find the memory address for the socks, but didn't have any success. This year, undershirts have their own team colors, as well as compression shorts/pants, rubber bands and so forth. It's a mess.

[ Image ]

Socks seem to have their own texture, idk..

Wait so this means each accessory has its own dedicated accessory colour? That's less convenient but could turn out better for more customisation.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1970
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sat Sep 16, 2017 6:42 am

PeacemanNOT wrote:Wait so this means each accessory has its own dedicated accessory colour? That's less convenient but could turn out better for more customisation.


Yea, almost. All wrist accessories seem to share the same team colors, elbow ones share another set of colors, arm sleeves another one and so forth. I didn't even bother mapping everything because the amount of info is kinda overwhelming.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby Shuajota on Sat Sep 16, 2017 6:53 am

CarolusXCI wrote:Euroleague teams are still in the roster. They just don't have any logos/jerseys/court/players.

How can I unlock those teams?
Follow me on Facebook: https://www.facebook.com/dnaobb/ - Subscribe to my Youtube channel: http://www.youtube.com/c/DNAOfBasketball
User avatar
Shuajota
 
Posts: 1086
Joined: Mon Dec 12, 2016 2:51 am
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sat Sep 16, 2017 7:04 am

Shuajota wrote:
CarolusXCI wrote:Euroleague teams are still in the roster. They just don't have any logos/jerseys/court/players.

How can I unlock those teams?


You need to change team types from 08 to 00, but it's kinda pointless because these teams don't have anything that characterizes them as a team besides their names (as I said, no logos, no court, no jersyes, no players, no custom team colors, nothing).

From last year's thread:

Image

This year you have to change exactly the same address that was highlighted there.

Some values that I gathered yesterday:
00 - regular team
04 - classic team
08 - euroleague team
58 - expansion team
60 - all-time team
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby Shuajota on Sat Sep 16, 2017 7:16 am

Thanks mate, sorry for my clumsiness, but I have never used ce. Only I use it with the PeacemaNOT´s tutorial. How can I see that screen? I know where I have the memorie viewer, but What text do I have to introduce in ce? Im in string / UTF-16 mode.
Follow me on Facebook: https://www.facebook.com/dnaobb/ - Subscribe to my Youtube channel: http://www.youtube.com/c/DNAOfBasketball
User avatar
Shuajota
 
Posts: 1086
Joined: Mon Dec 12, 2016 2:51 am
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby PeacemanNOT on Sat Sep 16, 2017 7:25 am

Shuajota wrote:Thanks mate, sorry for my clumsiness, but I have never used ce. Only I use it with the PeacemaNOT´s tutorial. How can I see that screen? I know where I have the memorie viewer, but What text do I have to introduce in ce? Im in string / UTF-16 mode.

Right click an address (in this case a team name) and press "browse memory region".
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1970
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sat Sep 16, 2017 7:41 am

- Using a hex editor (the simpler, the better.. I use one called HxD), write the name of the team you want to find. For instance, "Dallas", "Mavericks", "Wizards", whatever.

- There'll be an array of bytes that represent the name you just wrote. For "Dallas", this value will be "44 61 6C 6C 61 73". However, if you search for this exact value, probably you won't find anything. So...

- Insert "00" between every byte. So "44 61 6C 6C 61 73" becomes "44 00 61 00 6C 00 6C 00 61 00 73" (which becomes "D.a.l.l.a.s"), for instance. You can now search for this value using CE. In "value type", select "array of bytes". You will find like 100 instances. So..

- Add some "00" before the "44" (example). This way you search only for instances where there are a bunch of zeroes prior to the team name, which is usually the case in regions like the one you want to edit.

- Even if you do this, you still are going to find something like 15 instances, all of them similar to the one from that screenshot. Some of them are all-time teams (you'll see the names), retro teams ("Dallas" has two, for example), and unfortunately some duplicates of the regular teams. Some instances don't change anything upon editing. There's only one that is responsible for the team you want to edit. Usually it is one of the last ones displayed on the list.

- Browse the memory region of the chosen instance. Copy all the bytes from the first name of the team until the first name of the next team. Paste on your hex editor. Then look for the bytes localized in the same place as the highlighted byte on that screenshot. If the team is regular, 00 will be there. If it's a classic team, 04. All-time team, 60. If you use HxD, the byte you want to change will be exactly at the last position of the row 6E0.

- As soon as you learned exactly where the byte is, return to the memory browse and change the byte. You just changed the team type. Save your roster in game and there you go.

Sorry for english mistakes..
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby Dee4Three on Sat Sep 16, 2017 7:43 am

CarolusXCI wrote:Euroleague teams are still in the roster. They just don't have any logos/jerseys/court/players.


So the faces are still in the games files?
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5363
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sat Sep 16, 2017 7:44 am

Dee4Three wrote:
CarolusXCI wrote:Euroleague teams are still in the roster. They just don't have any logos/jerseys/court/players.


So the faces are still in the games files?


I'm not sure yet.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby Dee4Three on Sat Sep 16, 2017 7:44 am

I'll check in a few anyway.
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5363
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: Roster editing using CE

Postby CasE on Sat Sep 16, 2017 7:52 am

Some of them are in. Most of them are deleted. Checked with limnono before.
CasE
 
Posts: 119
Joined: Sun Oct 04, 2015 9:07 pm
Location: Slovenia

Re: Roster editing using CE

Postby Shuajota on Sat Sep 16, 2017 7:55 am

Thanks to Limnono, we can recover the euroleague 2k17 cfs!
Image
Follow me on Facebook: https://www.facebook.com/dnaobb/ - Subscribe to my Youtube channel: http://www.youtube.com/c/DNAOfBasketball
User avatar
Shuajota
 
Posts: 1086
Joined: Mon Dec 12, 2016 2:51 am
Location: Spain

Re: Roster editing using CE

Postby Dee4Three on Sat Sep 16, 2017 8:03 am

Shuajota wrote:Thanks to Limnono, we can recover the euroleague 2k17 cfs!
[ Image ]


Good!
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5363
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: Roster editing using CE

Postby Dee4Three on Sat Sep 16, 2017 8:04 am

I was just PM'D and told that Barkley's Old CF and Dream Team CF are not in the game, but someone else said they were. Can someone take a screenshot of it and tell me the CF ID? His Dream Team one last year was 8018 I believe. I just can't check right this second.
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5363
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: Roster editing using CE

Postby Barkley_Sixers on Sat Sep 16, 2017 8:09 am

Dee4Three wrote:I was just PM'D and told that Barkley's Old CF and Dream Team CF are not in the game, but someone else said they were. Can someone take a screenshot of it and tell me the CF ID? His Dream Team one last year was 8018 I believe. I just can't check right this second.


I'm not 100% sure I did it right, because it was my first time using this tool, but I'm pratically certain of it because I used the same method every time. CF ID 768 and 8018 just made my created player invisible, while I could transform him into Melo using ID 1015 with no problems
User avatar
Barkley_Sixers
 
Posts: 189
Joined: Wed Jan 16, 2013 9:52 am

Re: Roster editing using CE

Postby Dee4Three on Sat Sep 16, 2017 8:13 am

You are frightening me...
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5363
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: Roster editing using CE

Postby Jonny2k on Sat Sep 16, 2017 8:15 am

Dee4Three wrote:I was just PM'D and told that Barkley's Old CF and Dream Team CF are not in the game, but someone else said they were. Can someone take a screenshot of it and tell me the CF ID? His Dream Team one last year was 8018 I believe. I just can't check right this second.

0768 Barkley is gone (no cyberface at all) but Dream Team Barkley is still in the game (4645). The IDs no longer have 0s in the front too so, for example, Allen Iverson's cyberface is now simply 5 instead of 0005. Reggie Miller and Rasheed Wallace are also gone or at least not present in their previous locations from 2K17. I'll be PMing you a picture of Barkley.
User avatar
Jonny2k
 
Posts: 175
Joined: Sun Sep 14, 2014 7:47 am

Re: Roster editing using CE

Postby Barkley_Sixers on Sat Sep 16, 2017 8:34 am

Worked perfectly using ID 4645. You da real MVP Johnny
User avatar
Barkley_Sixers
 
Posts: 189
Joined: Wed Jan 16, 2013 9:52 am

Re: Roster editing using CE

Postby PeacemanNOT on Sat Sep 16, 2017 8:54 am

Damn, losing that Reggie face is annoying. Huge converting job awaits us.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1970
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: Roster editing using CE

Postby Dee4Three on Sat Sep 16, 2017 8:59 am

Ouch....

Hopefully I stumble upon them.
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5363
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: Roster editing using CE

Postby maumau78 on Tue Sep 19, 2017 6:50 am

CarolusXCI wrote:
maumau78 wrote:Can you try change socks color?


I tried to find the memory address for the socks, but didn't have any success. This year, undershirts have their own team colors, as well as compression shorts/pants, rubber bands and so forth. It's a mess.

[ Image ]

Socks seem to have their own texture, idk..


@CarolusXCI how did you locate for example this mavs uniform?

Seems like I can't find them in memory this year....I mean which string did you search in CE?

Image

As you can see all the address are in RED...

EDIT: nevermind I found them (Y) (Y) (Y) (Y)
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1949
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: Roster editing using CE

Postby maumau78 on Tue Sep 19, 2017 7:30 am

I just changed socks color .....

Image

:D :D :D
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1949
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: Roster editing using CE

Postby PeacemanNOT on Tue Sep 19, 2017 7:33 am

maumau78 wrote:I just changed socks color .....

:D :D :D

Very nice, let's hope 2K don't fuck us over like last year.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1970
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: Roster editing using CE

Postby maumau78 on Tue Sep 19, 2017 7:39 am

Image

Ok for classic teams is really easy.....just 3 hex values....for classic teams using "STANCE SOCKS" maybe there is a prefix to change before socks color....

You can save the roster and won't be overwrite by the game...

@PeacemanNOT as offline player I used to save the .exe......honestly I love 2k18 default gameplay.....I've done the same for 2k17...I don't like 2k put 5-6 patches every year

IMHO game patches sometimes makes the game actually worst than default game....but this is just my opinion (Y)
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1949
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Sun Sep 24, 2017 2:24 am

Can any of guys please assist with finding the array of bytes that will allow me to copy attributes for players while in the edit player screen.

I could easily find the values last year and edit them in cheat engine to create rosters. This year I find values but cant change them in outside of the game
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3133
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sun Sep 24, 2017 7:45 am

TGsoGood wrote:Can any of guys please assist with finding the array of bytes that will allow me to copy attributes for players while in the edit player screen.

I could easily find the values last year and edit them in cheat engine to create rosters. This year I find values but cant change them in outside of the game


I can give it a try. Can you tell little bit more about this problem?

By the way, I just did a very simple cheat table with all arenas and teams, which may help someone to quickly change team names, used arenas, floors and so forth:

Image

Image

I'm planning to update it as I find more stuff. I can release if someone is interested.

The problem is, because I'm a novice, I wasn't able to make the cheat table always read the info I want, since the main address I'm using as a reference for the rest of the table always change a little bit when I launch the game. So I have to edit the first address of the table everytime I want to use (which takes 1 min, but is annoying nevertheless). Does anyone know how to fix that?
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Sun Sep 24, 2017 8:02 am

CarolusXCI wrote:The problem is, because I'm a novice, I wasn't able to make the cheat table always read the info I want, since the main address I'm using as a reference for the rest of the table always change a little bit when I launch the game. So I have to edit the first address of the table everytime I want to use (which takes 1 min, but is annoying nevertheless). Does anyone know how to fix that?


I think you would need a "pointer" or make the game do an "AOB Scan"... I'm still new to all of this but I'm pretty sure that is what is needed and I don't really know how to create those. Good work!


CarolusXCI wrote:
TGsoGood wrote:Can any of guys please assist with finding the array of bytes that will allow me to copy attributes for players while in the edit player screen.

I could easily find the values last year and edit them in cheat engine to create rosters. This year I find values but cant change them in outside of the game


I can give it a try. Can you tell little bit more about this problem?


I will make a brief video to help you better understand what I am trying to accomplish.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3133
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sun Sep 24, 2017 8:52 am

TGsoGood wrote:I think you would need a "pointer" or make the game do an "AOB Scan"... I'm still new to all of this but I'm pretty sure that is what is needed and I don't really know how to create those. Good work!


I followed a random video tutorial and it worked. Thanks for the heads up! I'll try to adjust a couple of things here and there and then I will release the table.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Sun Sep 24, 2017 9:45 am

CarolusXCI wrote:
TGsoGood wrote:I think you would need a "pointer" or make the game do an "AOB Scan"... I'm still new to all of this but I'm pretty sure that is what is needed and I don't really know how to create those. Good work!


I followed a random video tutorial and it worked. Thanks for the heads up! I'll try to adjust a couple of things here and there and then I will release the table.


did you use pointer or AOB Scan? maybe this info can help me
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3133
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sun Sep 24, 2017 10:15 am

TGsoGood wrote:did you use pointer or AOB Scan? maybe this info can help me


Pointer. I used this tutorial:

https://youtu.be/41EuADEtKog

I think I had to repeat the pointer scanning process only twice.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sun Sep 24, 2017 10:26 am

Cool stuff

Image
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Sun Sep 24, 2017 2:18 pm

phpBB [video]
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3133
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sun Sep 24, 2017 3:28 pm

I was able to find a pointer that tells which player is currently on the "edit player" screen. And I think I found which bytes are responsible for each attribute. Not sure yet though.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Sun Sep 24, 2017 4:21 pm

TGsoGood, this is the progress so far.

Image
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: Roster editing using CE

Postby TGsoGood on Sun Sep 24, 2017 8:25 pm

Thanks for the help. I actually watched that video link you posted and it helped. I found a pointer after spending about 2 or 3 hours trying to figure out what I was doing. But I was so tired that I accidently deleted all my progress. Very frustrating.

Glad to see you have had some success.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3133
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: Roster editing using CE

Postby maumau78 on Mon Sep 25, 2017 3:17 am

Thanks guys...Do you think you can provide a Tool to assign a new stadium/floor for the Classic Teams?
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1949
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: Roster editing using CE

Postby CarolusXCI on Mon Sep 25, 2017 3:34 am

maumau78 wrote:Thanks guys...Do you think you can provide a Tool to assign a new stadium/floor for the Classic Teams?


I made this table yesterday. Could you test it?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 334
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Next

Return to NBA 2K18 Modding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests