if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Patchmaking tutorials for NBA 2K17.

if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Postby Dee4Three on Sun Sep 25, 2016 7:21 am

Hi all,

Just a heads up: if you are using Limnono's tool or Gregs 2k16 explorer and corrupt your rosters, or corrupt it in another way, verifying your game cache should fix it 100% of the time.

I ran into a situation where players on the euro teams just disappeared, they literally didn't exist anymore. They still had the correct CF ID assigned, but that ID wasn't working anymore. It was that way on any roster I had or tried to create from scratch. Verifying the game cache made them all appear again, and I didn't lose any of my rosters or progress in said rosters. Verifying the game cache seems to only remove things like JUKEBOX music that you have imported using Gregs explorer tool (or anything else you have imported using his tool)

Hopefully this helps someone out
This topic was moved from NBA 2K17 by Andrew on Tue Sep 27, 2016 12:03 am.
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5358
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Postby cayd33 on Sun Sep 25, 2016 8:19 am

I"ve ran into something similar when using the tool. One of the teams turned into this weird Blake Griffin cult. Everytime I"d trade somebody to the team they'd turn into Blake Griffin. On the roster page itself inside the tool there would still only be the default number of Blake Griffins (2 IIRC). I'll give this a go and report back with results soon.


Still a pretty funny bug tho :lol:
User avatar
cayd33
 
Posts: 62
Joined: Sun Nov 09, 2014 4:34 am

Re: if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Postby Dee4Three on Sun Sep 25, 2016 8:26 am

cayd33 wrote:I"ve ran into something similar when using the tool. One of the teams turned into this weird Blake Griffin cult. Everytime I"d trade somebody to the team they'd turn into Blake Griffin. On the roster page itself inside the tool there would still only be the default number of Blake Griffins (2 IIRC). I'll give this a go and report back with results soon.


Still a pretty funny bug tho :lol:


That team would be rated 99 on Dunk.

But, your situation MAY just be on that one roster. That happened to me with Bob Pettit, everybody was Bob Pettit in the roster. Good thing I had made a backup.
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5358
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Postby cayd33 on Sun Sep 25, 2016 9:25 am

Ok so after verifying the Griffin-Con is still there however the trading to and out of that team works normally now. Luckily it was on an unused historic team full of those fake players they use to fill out the classic team rosters. I've already put a lot of work into this roster over the past few days hopefully nothing severe comes from this glitch.
User avatar
cayd33
 
Posts: 62
Joined: Sun Nov 09, 2014 4:34 am

Re: if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Postby Dee4Three on Sun Sep 25, 2016 9:35 am

cayd33 wrote:Ok so after verifying the Griffin-Con is still there however the trading to and out of that team works normally now. Luckily it was on an unused historic team full of those fake players they use to fill out the classic team rosters. I've already put a lot of work into this roster over the past few days hopefully nothing severe comes from this glitch.


Good luck!
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5358
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA

Re: if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Postby TGsoGood on Tue Sep 27, 2016 12:01 am

how to verify game cache (video below)
phpBB [video]
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 3126
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: if you corrupt your roster on STEAM - Read this

Postby Dee4Three on Tue Sep 27, 2016 12:56 am

TGsoGood wrote:how to verify game cache (video below)
phpBB [video]


Good looking out here for people who may not have tried it before.

Thanks,
"I don't know if I practiced more than anybody, but I sure practiced enough. I still wonder if somebody - somewhere - was practicing more than me." - Larry Bird

Check out my YouTube channel

https://www.youtube.com/channel/UCvHJXrqit8Dc6HBY5P6EmAA
User avatar
Dee4Three
Contributor
Contributor
 
Posts: 5358
Joined: Sun Mar 30, 2014 12:34 pm
Location: New Hampshire, USA


Return to NBA 2K17 Tutorials & FAQs

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests