[Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing 29.11 Huge Find...

A hub for everything related to NBA 2K17 modding. Releases, previews, requests, and other modding discussion belongs here.

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby PeacemanNOT on Sat Oct 29, 2016 4:45 am

So how many teams can we have in one roster entirely with every team fully unlocked?
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby CarolusXCI on Sat Oct 29, 2016 5:15 am

Maumau, a suggestion: unlock a team (as you are doing), and go to the league customization screen in MyLeague. Then put this unlocked team in one of the divisions, and then change from one division to another, from one conference to the other. You will see lots of bytes changing in the memory viewer. I know some of them are related to the division/conference of the team (00 01 northwest, 40 01 pacific, C0 00 southwest and so forth, I don't remember them all), but maybe one of the changing bytes is related to the number of players a team can have (since every team used in MyLeague must be able to have 15 players, and that's why a HS team is automatically filled with FA's when one unlocks it and uses as a MyLeague team, for example).

Maybe those things I just said are old news, but anyway..
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby CarolusXCI on Sat Oct 29, 2016 5:20 am

PeacemanNOT wrote:So how many teams can we have in one roster entirely with every team fully unlocked?


All nba regular teams, classic teams, euro teams, MyCareer's ncaa teams, DLC ncaa teams, high-school teams, national squads, all expansion teams, maybe a couple of 2k sports/visual concepts hidden team (that I am just assuming it exists since it always does), maybe the ringers/ballers blacktop teams as well. So there are A LOT of available slots. Not all of them are playable right away though. In the future hopefully all of them can be used as retro teams in a roster like Dee's one for instance.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby maumau78 on Sat Oct 29, 2016 5:23 am

CarolusXCI wrote:Maumau, a suggestion: unlock a team (as you are doing), and go to the league customization screen in MyLeague. Then put this unlocked team in one of the divisions, and then change from one division to another, from one conference to the other. You will see lots of bytes changing in the memory viewer. I know some of them are related to the division/conference of the team (00 01 northwest, 40 01 pacific, C0 00 southwest and so forth, I don't remember them all), but maybe one of the changing bytes is related to the number of players a team can have (since every team used in MyLeague must be able to have 15 players, and that's why a HS team is automatically filled with FA's when one unlocks it and uses as a MyLeague team, for example).

Maybe those things I just said are old news, but anyway..


I already found the number of players assigned toa team:

Image

now I want to increment Alba Berlin from 11->15 players
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby CarolusXCI on Sat Oct 29, 2016 5:26 am

Good. So 0E means 14 players, right? Or it doesn't work just converting hex to dec?
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby maumau78 on Sat Oct 29, 2016 5:29 am

CarolusXCI wrote:Good. So 0E means 14 players, right? Or it doesn't work just converting hex to dec?


Yes 0E = 14 players

then you need to assign them to the team.....hex bytes below....tricky part so far :roll:
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby CarolusXCI on Sat Oct 29, 2016 5:33 am

Yes, I noticed a while ago that unlocked expansion/HS teams have this part filled with 00, so that must be related to players/coaches. Seems complex. As soon as I get some free time I will try to help somehow.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby maumau78 on Sat Oct 29, 2016 5:45 am

CarolusXCI wrote:Yes, I noticed a while ago that unlocked expansion/HS teams have this part filled with 00, so that must be related to players/coaches. Seems complex. As soon as I get some free time I will try to help somehow.


You have coach first then players...be careful crash to desktop often occur editing this part.... :mrgreen:
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby TGsoGood on Sat Oct 29, 2016 6:57 am

This is my favorite thread.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 2995
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby seanbarkley on Sat Oct 29, 2016 7:51 am

Wow guys really love what you are doing! Mauro, do you know where shoe team colors are located?? I guess they should be close to regular team colors, but never looked for it.
User avatar
seanbarkley
 
Posts: 507
Joined: Tue Sep 23, 2008 8:10 pm
Location: SCQ. Spain

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby maumau78 on Sat Oct 29, 2016 7:55 am

seanbarkley wrote:Wow guys really love what you are doing! Mauro, do you know where shoe team colors are located?? I guess they should be close to regular team colors, but never looked for it.


First page mate...Carolus found them..
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby seanbarkley on Sat Oct 29, 2016 8:23 am

maumau78 wrote:
seanbarkley wrote:Wow guys really love what you are doing! Mauro, do you know where shoe team colors are located?? I guess they should be close to regular team colors, but never looked for it.


First page mate...Carolus found them..


Ups, sorry, I overlooked it. Great to have this found because I'll have to edit them when I finish the shoe edits.

Never tried it, but it seems that the uniforms part of the roster is bit aligned, so great. Maybe I'll bother you guys a bit when I be on it, because I have zero experience with the cheat engine... :D

Thank u man!
User avatar
seanbarkley
 
Posts: 507
Joined: Tue Sep 23, 2008 8:10 pm
Location: SCQ. Spain

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby CarolusXCI on Sat Oct 29, 2016 11:03 am

Real quick:

This is not roster related, but interesting nevertheless.

Image

It works perfectly for MyLeague, I don't know if it works for play now, haven't tested. Anyway, if you want to change your shot clock to 45 seconds before someone proposes it, there you go.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby maumau78 on Sat Oct 29, 2016 5:08 pm

CarolusXCI wrote:Real quick:

This is not roster related, but interesting nevertheless.

[ Image ]

It works perfectly for MyLeague, I don't know if it works for play now, haven't tested. Anyway, if you want to change your shot clock to 45 seconds before someone proposes it, there you go.


@CarolusXCI

If I release a player to free agency only this byte is changed...so I suppose this block is only related to coach & team rotations

Image
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby maumau78 on Sat Oct 29, 2016 5:28 pm

if I assign Axel Toupane from FA->Wizard only those bytes changes in the player related HEX block.....

Image


Satoransky of Wizard has the same bytes.....so I guess I (could) found Team ID:

Image

Those bytes somehow represent Wizards

C0 62 09 48 01 -> WAS Wizards

Anyway I'm taking a break becouse after 4 hours of try/catch I can't still expand roster from 12-15 players :?

I'll work on my SFX mod in the near future....
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby TGsoGood on Sun Oct 30, 2016 12:57 am

Maumau can u release the roster with the teams you unlocked? Maybe the community can help you figure out adding players.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 2995
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby dwayne12345 on Sun Oct 30, 2016 1:07 am

Loving this thread.

Any idea if the GMs from MyGM can be edited within the roster or would it only show up in CE after you start the MyGM mode?

I was thinking it would be great to make a roster with all of the team GMs and Owners having their real names.. Otherwise I don't really know where I'd find that in CE with the MyGM mode open if it isn't tied to the rosters.
dwayne12345
 
Posts: 124
Joined: Mon Jan 19, 2015 8:20 pm

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby bigh0rt on Mon Oct 31, 2016 5:11 am

Great work here.
Image
Image
User avatar
bigh0rt
NLSC Team Member
NLSC Team Member
 
Posts: 8882
Joined: Thu Nov 10, 2005 5:06 pm
Location: New York

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby CarolusXCI on Tue Nov 01, 2016 7:53 am

dwayne12345 wrote:Loving this thread.

Any idea if the GMs from MyGM can be edited within the roster or would it only show up in CE after you start the MyGM mode?

I was thinking it would be great to make a roster with all of the team GMs and Owners having their real names.. Otherwise I don't really know where I'd find that in CE with the MyGM mode open if it isn't tied to the rosters.


I don't know how the roster handles GMs, a lot of stuff seems to change when you enter MyLeague (or MyGM), so I am not sure.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Tue Nov 01, 2016 7:56 am

I really miss being able to mess around on Cheat Engine, I still haven't figured where the wingspan and shoulder width data is stored. And maybe it's possible to make players wear goggles and facemasks, but I am not sure. Just wondering at the moment, since time has been a problem last couple of days.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby TGsoGood on Fri Nov 04, 2016 11:52 pm

TGsoGood wrote:Maumau can u release the roster with the teams you unlocked? Maybe the community can help you figure out adding players.


?
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 2995
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby maumau78 on Sat Nov 05, 2016 1:47 am

TGsoGood wrote:
TGsoGood wrote:Maumau can u release the roster with the teams you unlocked? Maybe the community can help you figure out adding players.


?


Sorry Bro I'm working to finish my SFX mod...I'll keep you up with roster editing as I finish....
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby TGsoGood on Sat Nov 05, 2016 2:49 am

Thanks anyway. I appreciate the response.
Consider donating: http://cash.me/$TheJohnsonFamily or http://paypal.me/4TheGoods
Follow me on twitter @TGsoGood
Check me out on youtube https://www.youtube.com/channel/UCPydhZ ... PeRSmEVynQ
User avatar
TGsoGood
Contributor
Contributor
 
Posts: 2995
Joined: Thu Jul 28, 2011 4:03 am
Location: Nashville, TN

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby Lagoa on Mon Nov 07, 2016 4:08 am

Changes are reset after patch 1.05! =(

Lose all my tweak colors and now, if i try to edit again, rosters file dont save anymore.... =(

Any fix?
Sorry my Bad English
User avatar
Lagoa
 
Posts: 2519
Joined: Tue Dec 17, 2002 11:05 pm
Location: São Paulo, Brasil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Mon Nov 07, 2016 4:16 am

Yep, just like last year you have to go and find them again.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby Lagoa on Mon Nov 07, 2016 4:30 am

PeacemanNOT wrote:Yep, just like last year you have to go and find them again.


Find the codes? But i find all like u said....

Try to change Knicks colors, white to blue. Finding all stuffs, like before patch....look at rosters editing and ok, Knicks have blue acessories. Save! After reloaded the rosters, changes are not saved! =(
Sorry my Bad English
User avatar
Lagoa
 
Posts: 2519
Joined: Tue Dec 17, 2002 11:05 pm
Location: São Paulo, Brasil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby Lagoa on Mon Nov 07, 2016 2:00 pm

I confirm the issue. The new .exe ( patch 5) not save more "acessories colors" on NBA2K17.exe file...

I made some tests ( i have backup for the game since patch 1).

If u use patch 1/2/3/4 this tutorial works 100%. If u updated your game, u can change colors for the same style, locations are the same. The problem is: After saving a MOD Roster, changes are not recorded! :(
Sorry my Bad English
User avatar
Lagoa
 
Posts: 2519
Joined: Tue Dec 17, 2002 11:05 pm
Location: São Paulo, Brasil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Mon Nov 07, 2016 2:11 pm

Lagoa wrote:I confirm the issue. The new .exe ( patch 5) not save more "acessories colors" on NBA2K17.exe file...

I made some tests ( i have backup for the game since patch 1).

If u use patch 1/2/3/4 this tutorial works 100%. If u updated your game, u can change colors for the same style, locations are the same. The problem is: After saving a MOD Roster, changes are not recorded! :(


There's something overriding the "jersey tab" regardless of the roster file you use. I can confirm this as well. Probably it's something related to sync.bin. I will try to take a look at it later.

Edit: wait, you tried an old (pre-patch) EXE and it worked? If the problem is related to EXE, it'd be hard to do anything. Everytime I try to edit the EXE I get a Steam error.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Mon Nov 07, 2016 3:32 pm

It seems like they're trying to stop us from changing accessory colours and anything jersey related. It's a bit weird that you can't change it at all now, it almost seems intentional. It's probably got to do with all the custom rosters coming out right now like the Han Roster. If that's the case then there goes this years hopes of total conversion modding.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Mon Nov 07, 2016 3:37 pm

Let me guess, we can't save rosters with anything Team related changed either, like team names?

GG, thanks 2K
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby TBM on Mon Nov 07, 2016 3:55 pm

Well this sucks. :(
Image
User avatar
TBM
Contributor
Contributor
 
Posts: 3651
Joined: Mon Dec 16, 2013 7:33 am

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Mon Nov 07, 2016 3:55 pm

PeacemanNOT wrote:Let me guess, we can't save rosters with anything Team related changed either, like team names?

GG, thanks 2K


Not anything. I just tried to unlock a NCAA team and it worked.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Mon Nov 07, 2016 4:00 pm

Thank god. I can probably live without editing accessory colours but Team names and anythin team related we're going to need.

Could this have anything to do with the recent patch that forces a roster to use newly added jerseys. For example, if you select a 1st day release roster it shouls have all the new jerseys added. Perhaps it copies the accessory colours too from the roster on their servers?
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Mon Nov 07, 2016 4:12 pm

PeacemanNOT wrote:Thank god. I can probably live without editing accessory colours but Team names and anythin team related we're going to need.

Could this have anything to do with the recent patch that forces a roster to use newly added jerseys. For example, if you select a 1st day release roster it shouls have all the new jerseys added. Perhaps it copies the accessory colours too from the roster on their servers?


It probably copies them from a roster file within the new version of SYNC.BIN. I tried to change everything named "roster" to "r0ster" and the only thing changed was that new uniforms and stance socks weren't available anymore. But not being able to save changes was still a problem. So they probably changed something within the EXE that makes every roster use the same team colors (and new added uniforms, new stance socks) as the default roster (or the updated roster).

Edit: actually you can save changes, but as soon as the roster is loaded, modified team colors are set back to the default ones. One can see this process looking at the memory viewer while the game loads a modified roster.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Mon Nov 07, 2016 4:18 pm

So it won't ever be editable unless we can edit the exe without the game crashing. Atleast one good thing we can take from this is addresses don't change positions so perhaps a roster editor, if Greg is ever interested could be more feasible?
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Mon Nov 07, 2016 4:28 pm

PeacemanNOT wrote:So it won't ever be editable unless we can edit the exe without the game crashing. Atleast one good thing we can take from this is addresses don't change positions so perhaps a roster editor, if Greg is ever interested could be more feasible?


Addresses don't seem to have changed at all, at least not relative to the uniform name. You can change team colors the same way and visualize them in the in-game roster editor. You can even save changes. But as I said, when you load, the game overrides your changes. If you then save again, then your previous changes are lost. Even if we found exactly what we have to change within the exe to avoid this override, I don't know if steam allows the executable to be modified. Everytime I try to change anything (for example, the situations where follow-thru anims are triggered are controlled by exe), the steam doesn't even load, error 3:0000065432.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby TBM on Mon Nov 07, 2016 5:36 pm

So I found this in the patch notes:

"You can now use post-release uniforms in Play Now games when using a custom roster."

Greg thinks that 2K tinkered with the save/load routines because of this and that's why these issues are occurring.
Image
User avatar
TBM
Contributor
Contributor
 
Posts: 3651
Joined: Mon Dec 16, 2013 7:33 am

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby maumau78 on Mon Nov 07, 2016 7:07 pm

TBM wrote:So I found this in the patch notes:

"You can now use post-release uniforms in Play Now games when using a custom roster."

Greg thinks that 2K tinkered with the save/load routines because of this and that's why these issues are occurring.



Did you guys tried my method to rename .iff's inside SYNC.BIN? I'm on work tripo so I can't touch the game this week much :-/

viewtopic.php?f=226&t=102385
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby Lagoa on Mon Nov 07, 2016 9:30 pm

CarolusXCI tried and no success! =(
Sorry my Bad English
User avatar
Lagoa
 
Posts: 2519
Joined: Tue Dec 17, 2002 11:05 pm
Location: São Paulo, Brasil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby maumau78 on Mon Nov 07, 2016 10:39 pm

Lagoa wrote:CarolusXCI tried and no success! =(


ok

I bet is something inside SYNC.bin
"I open at the close"

Dumbledore
User avatar
maumau78
Contributor
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Mon Nov 01, 2010 6:26 pm
Location: Italy

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread - UPDATE 28.10

Postby dwayne12345 on Tue Nov 08, 2016 12:57 am

CarolusXCI wrote:
dwayne12345 wrote:Loving this thread.

Any idea if the GMs from MyGM can be edited within the roster or would it only show up in CE after you start the MyGM mode?

I was thinking it would be great to make a roster with all of the team GMs and Owners having their real names.. Otherwise I don't really know where I'd find that in CE with the MyGM mode open if it isn't tied to the rosters.


I don't know how the roster handles GMs, a lot of stuff seems to change when you enter MyLeague (or MyGM), so I am not sure.


Thanks for the response. They actually added the ability to edit GMs within the roster with the last patch.

Now only Owners aren't editable.
dwayne12345
 
Posts: 124
Joined: Mon Jan 19, 2015 8:20 pm

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby seanbarkley on Tue Nov 08, 2016 6:12 pm

maumau78 wrote:
Lagoa wrote:CarolusXCI tried and no success! =(


ok

I bet is something inside SYNC.bin


This is really bad news, I hope it's something inside sync as you say, but if Carolus has changed evey roster file and still happens I wouldn't be so sure... :?

Since it happens with uniform team colors I guess uniform shoes colors are reset too right?
User avatar
seanbarkley
 
Posts: 507
Joined: Tue Sep 23, 2008 8:10 pm
Location: SCQ. Spain

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Tue Nov 08, 2016 7:07 pm

seanbarkley wrote:
maumau78 wrote:
Lagoa wrote:CarolusXCI tried and no success! =(


ok

I bet is something inside SYNC.bin


This is really bad news, I hope it's something inside sync as you say, but if Carolus has changed evey roster file and still happens I wouldn't be so sure... :?

Since it happens with uniform team colors I guess uniform shoes colors are reset too right?


Yes, everything related to uniforms is reset, unfortunately.

Maybe we should change other names instead of "roster", who knows. Hopefully it is indeed something in the SYNC file.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Tue Nov 08, 2016 7:36 pm

Can you try making a roster with something edited for uniforms and then using Limnono's F3 feature to copy a custom roster to Play Now?
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Tue Nov 08, 2016 7:49 pm

Sure:

Those are Mavs home socks
Image
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Tue Nov 08, 2016 7:55 pm

Interestingly enough, now all roster files that I load have the Mavs home socks for the Lakers away unis. Funny.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Tue Nov 08, 2016 8:51 pm

Wait so it works? That's what the F3 feature does, it overrides to default roster that the game loads. So does it work for accessory colours etc?

If it does then it looks like this is the only way to use custom uniform info, pain in the ass but if it's the only way then it's worth it.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby CarolusXCI on Tue Nov 08, 2016 9:10 pm

PeacemanNOT wrote:Wait so it works? That's what the F3 feature does, it overrides to default roster that the game loads. So does it work for accessory colours etc?

If it does then it looks like this is the only way to use custom uniform info, pain in the ass but if it's the only way then it's worth it.


Yes, F3 works.
User avatar
CarolusXCI
 
Posts: 329
Joined: Sat Nov 19, 2011 11:23 pm
Location: Brazil

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby PeacemanNOT on Tue Nov 08, 2016 9:30 pm

Alright, well that's the only way for now then.
User avatar
PeacemanNOT
Useless Member
Contributor
 
Posts: 1913
Joined: Wed Aug 21, 2013 1:02 am
Location: Ireland

Re: [Maumau78's & CarolusXCI] Roster Editing Thread

Postby seanbarkley on Tue Nov 08, 2016 11:23 pm

CarolusXCI wrote:
PeacemanNOT wrote:Wait so it works? That's what the F3 feature does, it overrides to default roster that the game loads. So does it work for accessory colours etc?

If it does then it looks like this is the only way to use custom uniform info, pain in the ass but if it's the only way then it's worth it.


Yes, F3 works.


Sorry, I'm a little bit lost with all of this...

So finally it's possible to edit uniform colors without resseting or not?? :lol:
User avatar
seanbarkley
 
Posts: 507
Joined: Tue Sep 23, 2008 8:10 pm
Location: SCQ. Spain

PreviousNext

Return to NBA 2K17 Modding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests